Çocuk Odası için Modern Öneriler

Günümüz şartlarında ortak yaşam alanlarının dışında vaktimizin önemli bir bölümü odalarımızda geçiyor. İşlerimizi odamızda tamamlıyor, hobilerimize odamızda vakit ayırıyoruz. Çocuklar ve gençler ise doğru yerleştirmeyle yaratıcılıklarını ve bireyselliklerini odalarında keşfediyor ve geliştiriyor. Onların sağlıklarına ve isteklerine uygun bir çocuk odası kurmaksa göründüğü kadar zor değil. Temel olarak bulunması gerekenler isteğe ya da kişi sayısına bağlı tek ya da çift kişilik yatak, gardırop ve çalışma masasıdır. Spesifik dokunuşlarla odayı onlar için doğru bir yaşam alanı haline getirebilirsiniz.

Çocuk Odasında da Doğaya Dönüş Konseptine “Merhaba”

Sürdürülebilir yaşam fikri dünya üzerinde kendine yer bulduktan sonra birçok yerde karşımıza çıkmaya başladı. Gözle görülür bir şekilde doğaya özlem var. Bu durum ev dekorasyonu sektörünü de etkilemiş durumda. Artık sağlığa ve ekolojik dengeye uygun olması nedeniyle doğal ürünler tercih ediliyor ve ahşap modeller, hasır ve makromelerle tamamlanıyor. Kanserojen ve zararlı maddelerden uzak duruluyor. Tekstil ürünlerinde ise koton ve keten yumuşak, organik ve sağlıklı oluşu nedeniyle oldukça revaçta. Renkler de bu hızlı değişimden nasibini aldı. Trendler geçtiğimiz senelerde pastel renklerle bezeliyken 2020 trendlerinde canlı ve alışılmamış renkler göz önünde. Renkler artık cinsiyet kodlarına göre şekillenmiyor. Bütün bunlarla birlikte tematik modeller bu sene de göz bebeği. Sadece çocuk odasında değil genç odası takımlarında da oldukça popüler.

 

Çocuk Odasında Duvarlar Nasıl Olmalı?

Duvarlarda göz yormayacak ve enerjiye enerji katacak renkler kullanabilirsiniz. Seçtiğiniz renkle birlikte kullanabileceğiniz gri fonlar ile odayı daha estetik bir görüntüye kavuşturabilir ve bu senenin trendlerini yakalayabilirsiniz. İşin içine el emeği katmak isterseniz sağlığa zararlı olmayan boyalarla duvarları boyayabilir, becerilerinizi konuşturarak duvarlara resimler çizebilirsiniz. Değiştirilebilir duvar aksesuarları ile odaya farklı bir hava katabilirsiniz. Sayfa şeklindeki duvar kağıtlarıyla yaratıcılığın duvarlarda özgürleşmesine uzun vadede imkan sağlayabilirsiniz.

Çocuk ve Genç Odası Takımında Konfor Birinci Sırada

Uykunun dinlemekten ziyade eziyete dönüşmesinin önüne geçmek için kaliteli bir yatak seçmek gerekir. İşin ehli olan uzmanlara kulak verip ne çok sert ne de çok yumuşak dokuda yatak seçmemek önemlidir. Vücut ölçülerine göre yatağın kalınlığı belirlenmelidir. Seçtiğiniz yatağın konforunuzu gölgelememesi için de karyola ile uyumlu olması şarttır. Karyola seçimi trendlerinde doğallığı çağıran ahşap modellerle eskimeyen tematik modeller mevcut. Tematik konseptli tek kişilik yatak, gardırop ve dolapla odada bir bütünlük yakalanabilir.

Genç Odasında Doğru Işıklandırmanın Önemi

Işıklandırmada ruh sağlığını olumlu etkileyecek, göz acıtmayacak ve verimliliği düşürmeyecek araçlar kullanılmalıdır. Doğru bir aydınlatma için serotonin seviyesi göz önünde bulundurulmalıdır. Yetersiz ve kötü bir aydınlatma depresyon ve birçok hastalığa davetiye çıkaracaktır. Enerji tasarrufu sağlayan ışıklandırma ürünleri kullanılmalı, farklı renkteki ışıklandırmalarda gözün yorulmaması için keskinlik azaltılmalıdır. Işık doğrudan göze gelmemeli, ışığını direkt göze yansıtan armatürlerin ise ışığın yarı saydam kaplama ile kaplanması gerekmektedir. Eğer çocuk odasında birden fazla ışık kaynağı kullanacaksanız ışık geçişlerini dengelemeniz gerekecektir. Bu senenin trendlerinde büyük payı modern parçalar alıyor. Düzgün hatlı, altın kaplamalı, büyük ışıklandırmalar göz dolduruyor. Retro ve endüstri tarzı ışıklandırmalar da geri dönerek genç odalarında yerini aldı.

Üretkenlik Merkezi Çalışma Masaları

Çocuk odası modellerinde çalışma masası dikkat dağıtıcılıktan uzak, minimalist ama eşyaların sığabileceği bir masa olmalıdır. Karmaşık bir dizayna sahip çalışma masası yerine sade ve göz yormayan bir masa kullanan kişinin yararına olacaktır. Fazlasıyla pragmatik, kitaplık ve raf destekli, ahşap, sade ve şık modeller de çocuk ve genç odası için bu senenin popüler parçaları arasında yerini alıyor.

Estetik Depolama: Gardırop ve Dolaplar

Kıyafet ve bilimum diğer eşyaların saklandığı gardırop ve dolapların hacmi ihtiyacı karşılayabilecek düzeyde olmalıdır. Gardırop ve dolap odadaki mevcut alan göz önünde bulundurularak seçilmelidir. Dar bir alana sahip odada yer tasarrufu sağlamak ve odayı daha geniş gösterebilmek için tercihler sürgülü, kapaklı ve beyaz renkte olmalıdır. Hayatımızın kıymetli parçası olan kitaplara raflarda yer verilebilir. Hatırası olan, göze hoş gelen objelerle de raflarda şık bir görüntü oluşturabilirsiniz. Çocuk odası modeli arayışınızda da umduğunuzu bulacağınız Engince’de çocuğunuzun odasını dilediğiniz gibi dekore edebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar