Yemek Odası Dekorasyonu için Mobilya Önerileri

Yemek odaları ailecek bir araya geldiğiniz, misafirlerinizi ağırladığınız bazen de keyif ya da yorgunluk kahvenizi içmek için bir sandalye çekip dinlendiğiniz güzel anılarla dolu mekanlar. Sık kullanılmayan salonlarınızın çok fazla hikayesi yoktur. Ama neşeli sohbetlerin geçtiği, o gün başınızdan geçen şeyleri güzel yemekler eşliğinde paylaştığınız yemek odalarınız pek çok hikaye saklar. Dolayısıyla sandalyeyi çekip oturduğunuzda içinizi ısıtan, sizi mutlu eden bir yemek odası, iç huzurunuzu artırmanıza yardımcı olan bir reçete gibidir. Yemek masasındaki yemeklerle mideniz bayram ederken, doğru ve zevkli bir şekilde seçilmiş yemek odası sayesinde de gözünüz bayram edecektir.

Yemek Odası Mobilyanızı Seçmeden Önce Yer ve Stil Değerlendirmesi Yapın

Yemek odası mobilyalarını incelemeden önce yapmanız gereken ilk şey yemek odanızın ölçülerini almak olmalıdır. Bu sayede küçük bir alana sekiz kişilik dikdörtgen bir masa ya da çok büyük ve avangard bir konsolu sığdırmaya çalışmak gibi hataların önüne geçmiş olursunuz.

Yemek odanız şık ve ferah olduğu kadar kullanacağınız alanla da uyumlu olmalıdır. Dolayısıyla, alacağınız yemek odası mobilyalarını cam önüne mi yoksa duvar önüne mi yerleştireceğinize önceden karar vermelisiniz. Balkon kapısı ya da cam önüne yerleşecek bir takım için aynalı bir konsol seçmek yerine yemek odası dekorasyonunuzu şık perdeler ya da gösterişli bir halı ile hareketlendirebilirsiniz. Konsol ve yemek masasını birbirine paralel şekilde yerleştireceğiniz bir duvar önü mevcut ise duvarınızı dolduracak şık aynalar ya da tablolar ile dekorunuzu tamamlayabilirsiniz.

İşlevsel Yemek Odası Mobilyaları ile Stilinize Pratiklik Katın

Konsollar yemek odası takımlarının oldukça dekoratif birer parçası olsa da aynı zamanda depolama amaçlı kullanıldığı için işlevselliği yüksek bir konsol seçimi yapmanız depolama alanını daha verimli kullanmanızı sağlayabilir. Sürgülü kapaklar, çarparak kapanmaya karşı yavaşlatıcı menteşeler ya da ayarlanabilir raf aralığına sahip konsollar yemek odanıza güzellik katarken hayatınıza da kolaylık katabilir. Ya da ara sıra da olsa kalabalık misafirler ağırladığınız oluyorsa, genişleyebilen bir yemek masası tercih etmek bayramlar ya da özel günlerde işinizi kolaylaştırabilir.

Hem Zevkinize Hem de Evinize Uygun Olan Akıllıca Seçimler Yapın

Ölçüler ve yerleşim konusunda karar verdiyseniz mobilya seçimini yapma aşamasına geldiniz demektir. Yani hayal gücünüzü biraz işin içine sokma zamanı da geldi. Mobilyalara göz atarken sizi kendine hayran bırakan bir çok farklı yemek odası ile karşılaşacaksınız. Hatta bazılarına bayılacaksınız. Ama yeni mobilyalarınızı seçerken evinizin genel dekorasyonu göz ardı etmemeye çalışın. Çünkü genel olarak country tarzı döşenmiş bir eve keskin çizgileri olan iddialı art-deco bir yemek odası takımı alırsanız evinizdeki dekorasyon bütünlüğünü bozmuş olursunuz. Hatta böyle bir hata güzelim yemek odanızı başka birinden emanet almışsınız hissi verir.

Sade çizgiler ve açık renkler ile döşenmiş bir mutfaktan çıkıp siyah, antrasit, gold ağırlıklı dekorasyona sahip bir yemek odasına girdiğinizi hayal edin. Ya da tam tersi endüstriyel ya da minimal bir salondan çıkıp canlı renklerle dolu avangard bir yemek odasında yemek yediğinizi gözünüzün önüne getirin. İki durumda içinizde evin geri kalanının dekorasyonunu değiştirme isteği oluşturacaktır.

Özetle, sırf katalog içerisinde harika görünüyor ya da yemek odanıza kolaylıkla sığabilir diye uzun vadede sizi üzebilecek seçimler yapmamaya özen gösterin. Alacağınız yemek odasının masası, sandalyesi, konsolu, vitrini ve rengi evinizin genel tarzının çok ötesine geçiyorsa almadan önce iki kez düşünün.

Mobilya satın almadan önce yemek odası fiyatları arasında karşılaştırma yapmayı da ihmal etmeyin. Hem kaliteli hem de her dekorasyon stiline uygun, işlevsel olduğu kadar şık ve bütçeye uygun yemek odası takımları ile öne çıkan Engince Mobilya’nın kapsamlı ve zengin ürün yelpazesine göz atmadan da karar vermeyin. 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar