Oda Büyüklüğüne Göre Oturma Odası Dekorasyonu Önerileri

Konforlu, şık ve düzenli bir oturma odası dekorasyonuna sahip olmak için her şeyi incelikle düşünmeli ve planlı hareket etmelisiniz. Özellikle uzun vadeli keyifli bir salon dekorasyonu için odanızın ölçülerini hesaba katmalı, kişisel zevklerinizi ve tarzınızı yansıtan mobilyaları oda büyüklüğüne göre almalısınız.

Mobilya Seçiminde İhtiyaçlarınızı Göz Önünde Bulundurun

Oturma odası dekorasyonuna başlamadan önce hangi mobilyalara ihtiyacınız olduğunu belirlemeli ve seçimlerinizi bu doğrultuda yapmalısınız. Günün yorgunluğunu ve stresini oluşturduğunuz dekorasyon ile unutabilmek ve huzurla vakit geçirmek adına ihtiyaçlarınızın listesini oluşturmanız önemli.

Yaşam alanınız küçükse, küçük ama işlevselliği olan mobilyalara yönelmelisiniz. Bu şekilde odayı büyük ve kullanışlı hale getirebilirsiniz. Büyük odalar için ise yaşam alanlarınızda boşluk bırakmayacak ama göz dolduracak oturma odası modellerine yönelebilirsiniz. Odanızın boyutlarına aldığınız tarz ve uyum içindeki mobilyalar ile işlevsellik elde edebilir ve odanızı en verimli şekilde kullanabilirsiniz. Peki evinizde uzun yıllar keyifle vakit geçireceğiniz ve içinize sinen oturma odası dekorasyonu nasıl elde edilir?

Koltuk Seçimine Ekstra Önem Gösterin

İhtiyaç listenin en başında yer alan oturma grupları oturma odası dekorasyonun en önemli parçasıdır. Oturma grubu alırken odanızın boyutunu göz önünde bulundurmalı ve alanınızı daraltmayan aksine size ekstra yer sunacak mobilyaları almalısınız.

Küçük alanlar için geniş oturma alanları sunan grupları seçebilirsiniz. Özellikle dar alanların kurtarıcısı köşe koltuklar dar odanız için iyi bir seçenek olabilir. Dilerseniz küçük ve detaysız modelleri de tercih edebilirsiniz. Tek başına dahi dekoratif ve konforlu dekorasyon oluşturmanıza yardım edecek bu mobilyalar size çok fonksiyonlu özellikler de sunar ve odanızı şık bir forma kavuşturur. Ayrıca yatak olabilen mobilya ile misafirlerinizi ağırlamak için yer açabilir, depolama alanı olan oturma grupları sayesinde fazla eşyalarınızı bu alanlarda muhafaza edebilirsiniz.

Geniş odalar için büyük oturma odası gruplarını tercih etmelisiniz. Tekli, ikili ve üçlü takımlar ile odanızı dekore edebilir ve odanın daha verimli kullanılmasını sağlayabilirsiniz. Geniş odalarınızda farklı kombinasyonlar yapabilirsiniz. Tek çeşit büyük mobilya seçebilir ya da farklı koltuk kombinasyonları yaparak zevkinizi yansıtabileceğiniz bir dekorasyon oluşturabilirsiniz.

Aydınlatmanın Sihrinden Faydalanın

Oturma odası ya da salon evlerin her bir alanını önemli ölçüde değiştiren aydınlatma ürünleri, dekorasyonda oldukça önemli bir yere sahip. Doğru oturma odası aydınlatma ürünleri ile odanın havasını baştan aşağıya değiştirebilir ve hoş bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Küçük yaşam alanlarında avize kullanmayı düşünüyorsanız, sade, gösterişsiz bir avize seçmelisiniz. Doğal ve aydınlatıcı olduğundan emin olmalısınız. Dilerseniz aplike aydınlatmaları tercih edebilir, salonunuzun daha geniş ve sade görünmesini sağlayabilirsiniz.

Büyük yaşam alanları için seçenek çok olsa da yetersiz veya eksik aydınlatma dekorasyonda karanlık ve kötü bir görünüme neden olabilir. Bu yüzden odanızın ne kadar ışık aldığını belirlemelisiniz. Hem aydınlatma ürününü hem de konumlandırmayı bu şekilde ayarlamalı ve mümkünse yukarıdan aşağıya gelecek şekilde konumlandırmalısınız. Ancak ışıkların direk göze gelmemesine dikkat etmelisiniz.

Rafların Gücünden Yararlanın

Salon ve oturma odalarında en dikkat çekici ögelerden birisi de raflar oluyor. Son derece etkili görünüm oluşturmayı kolaylaştırıyorlar. Özellikle oturma odasında geçireceğiniz vakitleri daha keyifli hale getiren Tv ünitelerini odanın boyutunu göz önünde bulundurarak seçebilir ve minimum düzeyde yer kaplayacak üniteleri tercih edebilirsiniz. Raflı tv üniteleri seçerek yalnızca odanızı keyifle hale dönüştürmez, kendinize yenilikçi çözümlerde sunabilirsiniz. Raflara kitaplarınızı koyabilir ve dar alanlarınızı fonksiyonel şekilde değerlendirebilirsiniz.

Geniş oturma odalarında duvarlarınızın boş olması odanızı boş gösterebilir. Kitaplıkları ve rafları dekoratif olarak kullanabilir, dilerseniz duvarlarınızda tablolara da yer açarak dikkat çekici tasarımlar oluşturabilirsiniz. Böylelikle raflar ile hem odanızı süsleyebilir hem de rafların dekoratif yönünden faydalanabilirsiniz.

Dekorasyonların Güçlü Dekoratif Unsuru: Halılar

Zemin, oturma odası dekorasyonun belki de havasını önemli ölçüde etkileyecek unsurlardan biri. Zemine sereceğiniz oturma odası halısı ile odanın alanını daha büyük gösterebilir ve dekoratif eşya olarak kullanabilirsiniz. Küçük salonlar için sade desen ve renklerde halı seçebilirsiniz. Rengin odanızın zeminiyle uyum içinde olmasına dikkat etmeli ve göz yormayan dekorasyon oluşturmaya özen göstermelisiniz.

Büyük oturma odalarında dekorasyonunuzu küçük ama birkaç parça halı ile tamamlayabilir ve oturma odasının genel havasını bozmayacak renklerde ve desenlerde seçebilirsiniz. Büyük ya da küçük salonlarınıza halı seçimi yaparken kolay temizlenebilen ve yıkanabilir halı seçiminde bulunmanız size ayrıca avantaj katacak, işinizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca yaz aylarında kilim, kış aylarında ise içinizi ısıtacak ve samimi bir ambiyans oluşturmanızı sağlayacak halıları da tercih edebilirsiniz.

Oturma Odası Dekorasyonunun Olmazsa Olmazı: Sehpa

Oturma odasını kullanışlı hale getirecek bir diğer mobilya sehpa oluyor. Küçük alanlar için fonksiyonel çözümler getiren modüler mobilyalar arasında yerini alıyor. Büyük ve gösterişli olanlar herkesin gözdesi fakat bu tarz büyük oturma odası mobilyalarına yaşam alanlarımızda her zaman yer veremiyoruz. Bu yüzden kullanışlı ve hareket kabiliyetinizi kısıtlamayacak büyüklükte ya da modüler yapıda sehpa ile hem dekorasyonunuzu tamamlayabilir hem de kendinize yeni kullanım alanları yaratabilirsiniz.

Siz de yaşam alanlarınızın boyutlarına uygun mobilyalara Engince Mobilya kalitesiyle ulaşabilir, geniş ürün yelpazesi arasından tarzınızı ve zevkinizi yansıtan mobilyalara ulaşabilirsiniz. Konforu yenilikçi bakış açısıyla hissedebilir ve kaliteyi uzun yıllar gönül rahatlığıyla kullanarak tadabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar