Salon Dekorasyonunda L Koltuk Kullanımı

Salon hem dinlenme alanınız hem de misafirlerinizi ağırladığınız evinizin en temel kısmıdır. Bu nedenle salonun rahatlığının yanında şık dekore edilmiş olması da son derece önemlidir. Bu şıklığı sağlamanın en basit yolu, l koltuk kullanmaktan geçer. Siz de en ideal şıklığı salonlarınıza zahmetsizce taşımak isterseniz tercihinizi l koltuk takımından yana kullanabilirsiniz. Peki ama dekorasyonda l koltuk takımını nasıl kullanmalısınız, işte size püf noktaları…

Küçük Salonlara Minimalist Bir Dokunuş

Çalışma hayatının sonucunda kalabalık ailelerin çekirdek ailelere dönüşmesi ile ev dekorasyonunda minimalizmin önemi giderek artmıştır. Bunun akabinde salonlarda da olabildiğince az eşya kullanma trendi yayılmaya başlamıştır. Günümüzde artık salonlarda büyük ve kaba eşyalar yerine minimal ve modern eşyaların tercih edilmesi sonucu koltuk takımı seçimi de buna göre şekillenmiştir. Salonlarda sade ve yalın bir görünüm elde etmek için en uygun eşyalardan biri l koltuklardır.

L koltuk özellikle küçük salonlar için ortama tam olarak yerleşerek ölü alan bırakmaması açısından ideal bir eşya türüdür. Hemen televizyonun karşısına konumlandırabileceğiniz l koltuğunuzla kombinlediğiniz şık bir orta sehpa oldukça dekoratif bir salon elde etmenizi sağlayabilir. Bir köşe koltuktan olabildiğince fonksiyonel şekilde yararlanmanın en önemli yolu salonda sade ve az sayıda eşya kullanmaktır. Siz de az sayıda eşya ve köşe takımınızla oldukça hoş ve sade bir dekorasyon elde edebilirsiniz. Az sayıda salon eşyası ile kombinleyebileceğiniz bu koltuk türünü çekirdek ailenizle keyifli vakit geçirirken rahatça kullanabilirsiniz. Köşe takımınızı sadece puf veya berjerle kombinleyerek modern ve minimalist bir dekorasyon sağlayabilirsiniz.

 

Dar ve Uzun Salonlarda Ferahlık Hissi

Köşe takımını dar ve uzun salonlarınızda geniş bir görünüm elde edecek şekilde kullanabilirsiniz. L koltuğunuzun uzun tarafını uzun duvara kısa tarafını ise kısa duvara yerleştirmeniz salonunuzda daha ferah ve geniş bir görünüm elde etmenizi sağlar. L koltuğunuzu doğru konumlandırdıktan sonra olmazsa olmaz aksesuarlarından olan bolca yastık ve minderle süsleyerek hem rahat hem de dekoratif bir kullanım sağlayabilirsiniz.

Büyük Salonlarda İhtişamlı Bir Görünüm

L koltuğu yalnızca küçük salonlarda ya da minimalist bir tarzda kullanmak zorunda değilsiniz. Büyük bir salona sahipseniz koltuğunuzu da bu büyüklüğü dolduracak uygun ebatlarda tercih ederek geniş oturma alanına sahip bir salon elde etmeniz mümkün. Büyük bir l koltuğu gösteriş ve ihtişamı sevenlerdenseniz modern ve şık eşyalarla kombinleyebilirsiniz. Mesela köşe takımınızın rengine uygun bir chester koltukla salonunuzun şıklığına şıklık katabilirsiniz. Ya da salonunuzda alan sıkıntısı yaşamıyorsanız kocaman taş bir orta sehpa ile l koltuğunuzu kombinleyerek yemek masasına dahi ihtiyaç duymadan fonksiyonel bir salona sahip olabilirsiniz.

Renklerin Uyumu ile Eşsiz Dizaynlar

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, l koltuk modelleri küçük büyük fark etmeksizin tüm salonlara yakışır. Sadece boyutunu doğru seçmeli ve renk konusuna da dikkat etmelisiniz. Küçük bir salona sahipseniz beyaz, krem, bej ve ekru gibi açık renklerden seçeceğiniz köşe takımı salonunuzu daha geniş gösterebilir. Açık renk koltuğunuza uygun yine açık tonlarda seçeceğiniz halı, perde ve orta sehpa gibi detaylar da salonunuzu ferah göstermenize yardımcı olabilir. Büyük bir salona sahipseniz koyu renklerin karizmasından da yararlanabilirsiniz. Siyah bir köşe takımı ile kombinleyeceğiniz siyah beyaz geometrik desenli halı, beyaz berjerler ve beyaz orta sehpa ile asil bir hava yakalayabilirsiniz.

Siz de salonunuza uygun şık ve modern l koltuk arıyorsanız bu arayışınızın en konforlu ve ekonomik şekilde sonlanması için Engince Mobilya’ya göz atabilir ve bütçenize en uygun l koltuk fiyatları ile uzun ömürlü kullanım sunan ürünlere anında sahip olabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar